Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

14 IV: Seminarium i mini warsztaty kulinarne SLOW FOOD YOUTH WROCŁAW vol.3

Opublikowano w 3 kwietnia 2014 przez admin

Zapraszamy serdecznie w dniu 14 kwietnia 2014 r. do Wrocławia na trzeci odcinek naszego cyklu edukacyjnego „Seminarium Slow Food”, którego głównym bohaterem będą JAJA! Odcinek trzeci – wyjątkowy, świąteczny, tuż przed Równonocą Wiosenną i Wielkanocą, więc przebiegać będzie inaczej, niż poprzednie – posmakujecie wyjątkowych jajecznych pyszności i uzyskacie nowe jajeczne informacje – szczegóły na dniach! 🙂 Tym razem ugości nas ARTECUBO Studio Wnętrz architekt Iwony Toki. Poczęstujemy was prawdziwymi smakołykami… Przybywajcie! Liczba miejsc ograniczona!

PROGRAM:

Część edukacyjna: — Wykład o jajach, kurach i hodowli / Hodowca – info na Facebook — Wykład o jajach w kulturze i dawnych przepisach / Anna Rumińska, antropolożka kultury — Pokaz mebli do kuchni i jadalni

Część degustacyjna: 1. Jajka marmurkowe z domowym majonezem i piklem 2. Krakersy białkowe z dodatkami 3. Danie jajeczne nr 3 (info na Facebook) 4. Danie jajeczne nr 4 (info na Facebook) — Biesiada, rozmowy, degustacja i dzielenie się jajem — Dla każdego uczestnika: kolejny breloczek Slow Food | by eMSA Inicjatywa Edukacyjna

koszt uczestnictwa za 1 os: 40 PLN – POBIERAMY NA MIEJSCU po uprzednim zgłoszeniu mailem liczba uczestników: 15 osób

data: 14 kwietnia 2014 r.

miejsce: ARTECUBO Studio Wnętrz, róg ul. Stawowej i Kościuszki we Wrocławiu, www.facebook.com/ARTECUBOiwonatoka

zapisy: k.andruszko@sfy.wroclaw.pl do 12.04.2014 w zgłoszeniu: IMIĘ | NAZWISKO | TELEFON

info: 502 164 822 www.facebook.com/SlowFoodYouth.Wroclaw

PARTNERZY:
Artecubo Studio Wnętrz Iwona Toka eMSA Inicjatywa Edukacyjna www.eMSArelacje.pl

UWAGA: Uczestnik, który zgłosi chęć opowiedzenia swojej domowej historii kulinarnej, otrzyma w prezencie bilet uczestnictwa – udział bezpłatny. O wyborze historii decyduje kolejność zgłoszeń i zaproponowany szkic historii – najpóźniej do 12 kwietnia. Naszym celem jest archiwizowanie historii kulinarnych mieszkańców Dolnego Śląska, co pragniemy zwieńczyć publikacją.



Powrót do Aktualności →