Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Seminarium i mini warsztaty kulinarne Slow Food Youth Wrocław vol.2

Opublikowano w 14 marca 2014 przez admin

Zapraszamy serdecznie na drugi odcinek naszego cyklu edukacyjnego Seminarium Slow Food, którego głównym bohaterem będą kasze z „Doliny Gryki”!

data: 18 marca 2014 | godz.18.30
miejsce: Studio Kulinarne – Piotr Kucharski, ul. Hubska 44 (Browar Mieszczański)
koszt uczestnictwa 1 os.: 40zł OPŁATA POBIERANA NA MIEJSCU
liczba uczestników: 20 osób (liczba miejsc ograniczona, o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń)
zapisy: k.andruszko@sfy.wroclaw.pl – do 16 marca 2014 – IMIĘ | NAZWISKO | TELEFON
info: 502 164 822

W PROGRAMIE:

  • prezentacja kasz uprawianych przez |GPE Dolina Gryki|
  • wykład o uprawie ekologicznej różnych odmian kaszy |GPE Dolina Gryki|
  • wykład ekspercki o tym, co dawniej kasza znaczyła, antropologia biesiady na podstawie dawnych ksiąg Mikołaja Reja, Marcina Kromera, Stanisława Czernieckiego, Łukasza Gołębiowskiego i innych polskich myślicieli |Anna Ruminska eMSA Inicjatywa Edukacyjna|
  • mini-WARSZTAT KULINARNY
  • biesiada i rozmowy
  • każdy uczestnik otrzyma ręcznie wykonany breloczek Slow Food | made by eMSA Incjatywa Edukacyjna|

Organizator:
Slow Food Youth Wrocław
Partnerzy:
Studio Kulinarne – Piotr Kucharski / piotrkucharski.com
DOLINA GRYKI / ekogospodarstwo.eu
eMSA Inicjatywa Edukacyjna / emsarelacje.pl
Milejowe Pole / facebook.com/milejowepole

UWAGA: Uczestnik, który zgłosi chęć opowiedzenia swojej domowej historii kulinarnej, otrzyma w prezencie bilet uczestnictwa – udział bezpłatny. O wyborze historii decyduje kolejność zgłoszeń i zaproponowany szkic historii – najpóźniej do 17 marca. Naszym celem jest archiwizowanie historii kulinarnych mieszkańców Dolnego Śląska, co pragniemy zwieńczyć publikacją.

UWAGA: po warsztacie będziecie mieli możliwość promocyjnego kupna ekologicznych kasz oraz promocyjnych voucherów na warsztaty kulinarne organizowanych przez Studio Kulinarne Piotr Kucharskiego

Więcej informacji: https://www.facebook.com/events/750327914984871



Powrót do Aktualności →