Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Pysznie, zdrowo, sezonowo! – Slow Food z Kubą Korczakiem i Marcinem Przybyszem

Opublikowano w 9 kwietnia 2015 przez admin

Przełamiemy rybie tabu i zrobimy szokujący deser z rybiej skóry, a od najbliższego spotkania będzie Wam umilać czas ogromna ilość wina.

Miejsce: CRZ Krzywy Komin

Data: 11.04.2015

Godzina: 15.00

Cena: 160 złotych + smakowanie wina.

Podczas kolejnego spotkania w duchu SLOW FOOD, poznamy bliżej ryby z Doliny Baryczy. Chef Kuba Korczak nauczy Was, jak sprawnie wyfiletować rybę, a producenci i hodowcy opowiedzą o technikach odpowiadających za doskonałą jakość i niepowtarzalny smak ryb z Doliny Baryczy. Będzie pysznie, zdrowo i sezonowo.

Gościem specjalnym będzie Marcin Przybysz – 3 polski TOP CHEF!

MENU:

Wędzony sandacz z kaszą pęczak, jarmużem, kiszonymi warzywami i wędzonym kozim serem zagrodowym.

Burgery z amura i wędzonego karpia z makaronem z fasoli mung, coleslaw’em z trawą cytrynową.

Steki z suma z plastrami wątróbki z suma confit, puree z marchewki, chipsy z topinambura

Creme caramel – skóra lina w karmelu aromatyzowanym imbirem, ciasto filo



Powrót do Aktualności →